گنج

خانه گنج

(گشایش نور و روشنایی)

وقتی مالکی تو ملک خودش مستقر میشه و استفاده مسکونی از اون ملک می‌کنه. کمتر پیش میاد دست به بازسازی گسترده بزنه و بیشتر تلاش می‌کنه با انجام یک‌سری تمیز‌کاری‌ها بنای خودش رو سر حال نگه داره. اما در پروژه گنج ما با مالکی برخورد داشتیم که ملک رو ۱۰ سال پیش به صورت گسترده بازسازی نموده بود و با گذشت زمان و بروز عیوبی خواهان بازسازی مجدد بود. اون هم در حد گسترده و نه به عنوان تمیزکاری و سرحال کردن ملک.

پس از بررسی اولیه ملک توسط تیم طراحی مقرر شد برای نظرسنجی و سلیقه سنجی جلسه‌ایی با تمامی اعضای خانواده داشته باشیم تا بتوانیم به یک دید کلی نسبت به خواسته‌ها و نیاز کارفرمایانمون داشته باشیم. روال ما تا پیش از این پروژه چه سرمایه‌‌گذاری و چه مصرف کنندگی بیان نظرات و سلیقه‌ها توسط یک نفر و اعمال نمودن اون‌ها در پروژه بود. اما در پروژه گنج ما نه تنها ۱ کارفرما نداشتیم بلکه یک خانواده ۵ نفره از کارفرمایان داشتیم که هرکدام بنا به سلیقه و نیازشون خواسته‌ایی داشتند که خواهان رسیدن به سلیقه‌شون به صورت عملی و اجرایی درون خانه‌شان بودند. از پدر و مادر محترم خانواده که خواهان بهینه‌سازی و بهبود فضای نشیمن،‌ آشپزخانه و سالن اصلی بودند تا پسر خانواده که دید جامع و کاملی نسبت به سلیقه خودش داشت ما در جزئیات به صورت کامل فکر نکرده بود تا دختران خانواده که خواهان فضاسازی بهینه و بهبود فضای خوابشان برای مصرف دو کاربر بودند. همه و همه عاملی شد که تیم طراحی طی چند جلسه تمامی سلایق و نیازها رو به صورت جدول SWAT پیاده سازی کنن و با بررسی نیازها راه‌حل‌های مناسبی برای اون‌ها پیدا کنند.

خانه گنج در بازسازی پیشین خود که ۱۰ سالی از آن زمان سپری می‌شد بر اساس الگوهای طراحی ۱۰ سال پیش از المان‌های جذابی برخوردار بود که این جذابیت در همان سال‌های اولیه درخشان و پر تلإلو بوده و هرچه به زمان حال نزدیک‌تر میشده از جلال و زیبایش کم‌تر میشد. از ویژگی‌های طراحیی که ۱۰ سال پیش اجرا شده میشد به رنگ‌های کرم تیره دیوارها که اون زمان مورد توجه بوده و همچنین اجرای کابینت‌هایی که صرفا فضای آشپزخانه رو از یک سمت اوپن می‌کرده و از سایر سمت‌ها پوشش میداده به همراه جنسی که اون زمان بسیار مقبول بوده و امروز از رده متریال‌ها خارج شده و همچنین استفاده حداقلی و یا حذف کمدها در تمامی اتاق خواب‌ها به علت عدم استفاده زیاد در آن زمان و همچنین نورپردازی‌های کم و… اشاره کرد.

ما به محض ورود به خانه گنج و اولین گام‌هایی که برای طراحی این پروژه برداشتیم حذف تمامی المان‌هایی بود که باعث میشد این بنا تاریکی بیشتری به مخاطب خودش القا کنه. خانه گنج یک بنای ۱۶۰ مترمربعی که در یک ساختمان جنوبی به صورت شمالی و جنوبی ساخته شده بود، از ویژگی‌هایی که باعث هرچه بیشتر تاریک شدن این ملک می‌شد اتوبوسی بودن پلان این ملک بود به طوری که مثال پروژه خانه شماره ۱۰ عرض بنا دارای متراژ زیادی نبود و طول زیاد ملک باعث میشد یک‌سری از فضاها از نورگیری خوبی برخوردار نباشند. پس، حذف کردن المان‌هایی که باعث کاهش روشنایی ملک میشد رو مورد اولی قرار دادیم که باید مورد بررسی و اجرا قرار می‌دادیم. تخریب کامل سقف‌های کاذب و ابزارها در تمامی بخش‌های سالن، آشپزخانه و نشمین، پوشش و ماستک کردن دیوارهای رنگ کرم تیره با رنگ روشن در زمان شروع اقدامات اولیه بود که باعث شد بنا از تاریکی که درون اون واقع شده اندکی خارج بشه تا با نورپردازی‌های مناسب و بجا روشنایی فضا به صورت کامل تأمین گردد.

سالن اصلی و نهارخوری: طراحی پیشین این فضاها که کاملا درون هم واقع شده‌ و هیچ تفکیکی نسبت به یکدیگر نداشتند بر اساس پوشش کف لمینیت با تم رنگی گردویی تیره به همراه پوشش رنگ دیوارها با هارمونی رنگی کرم تیره مایل به قهوه‌ایی روشن که مرور زمان باعث ایجاد این نوع رنگ شده بود به همراه ابزارهای گچ بری دور تا دور سقف که به صورت هلال مانند اجرا گردیده بود میشد.

تیم طراحی برای بهینه‌سازی و تفکیک هرچه بهتره فضاها در قدم اول دو فضای نهارخوری و سالن رو با تخریب دیوار پیشین و ایجاد دو فضای جداگانه در سقف از منظر دیداری مورد تفکیک قرار داد و با تعبیه دیوایدرهای چوبی به رنگ سفید بر روی دیوار به این تفکیک تشخص ویژه داد.

در مورد پوشش کف نیز بنا به رویکردی که تیم طراحی و خواسته کارفرماها وجود داشت از متریال سرامیک طوسی گرم با رگه‌های سفید براق استفاده شد تا سطح از حالت قدیمی و گرمی که داشت به سمت مدرن و صیقلی بودن میل نماید. رنگ دیوارها هم بر اساس الگوی شاخص سازی و تفکیک فضایی به صورت دیوارهای سالن اصلی به رنگ کرم روشن به همراه ابزارهای پلی اورتان قاب بندی شده و نیمه مدرن اجرا گردید و فضای نهار خوری به صورت کاملا مدرن به رنگ سفید پوشش داده شد.

آشپزخانه: فضای آشپزخانه این پروژه نیز همانند پروژه خانه شماره ۱۰ از قالب طراحی اتوبوسی پیروی می‌نماید و ویژگی این سبک طراحی این است که همواره یکی از فضاهای اصلی که بیشتر‌ین تردد رو به خودش اختصاص میده حکم مفصل اصلی رو پیدا می‌کنه و توی این پروژه فضای آشپزخانه حکم مفصل و تمایز دهندگی بین فضاهای عمومی و خصوصی رو بازی می‌کرد. تیم طراحی با حذف تمامی ویژگی‌های قدیمی این فضا و همچنین حذف کامل یک دیوار برای ایجاد دسترسی بهتر به فضای نشیمن و ایجاد وسعت فضایی جریان نور و روشنایی را در این فضا به طرز چشم‌گیری بهبود بخشید و با طراحی کابینت‌های ترکیبی رنگ و طرح چوب بر اساس رنگ طوسی های گلس با پوشش مات به همراه روکش چوب گردویی روشن فضایی ترکیبی و مدرنی خلق شد که به فضای آشپزخانه هویتی جدید و متفاوت بخشید.

نشمین و کتابخانه خصوصی: فضای نشیمن و اتاق تلویزیون قدیم این خانه به علت عرض کم و طول نسبتا زیادی که داشت دارای فضای پرت زیاد و بدون استفاده‌ایی بود که ساکنین با اضافه‌کردن اکسسوریز این گپ فضایی رو پوشش داده بودند. در طراحی جدید تیم طراحی با تقسیم بندی فضای نشیمن به نسبت ۱ به ۳. قسمت یک سوم انتهایی را به یک کتابخانه اختصاصی برای پدر خانواده تبدیل نمودند و دو سوم باقی مانده برای فضای تلویزیون در نظر گرفته شده از متریال‌های کف میشه به سرامیک اسلب ۸۰*۸۰ سانتی‌متری طوسی با رگه سفید براق اشاره کرد و برای ایجاد حس جداشوندگی از دیوایدرهای چوبی از نوع پوشش رنگ سفید استفاده شد.

اتاق‌خواب‌ها: سبک طراحی در اتاق خواب‌ها بر اساس الگوی فکری و سلیقه‌ایی کاربرانش طراحی و اجرا گردید.

اتاق پسر که نزدیکترین اتاق به فضای نشیمن بود یک اتاق کاملا مربع با متراژ تقریبا ۱۲ مترمربع بدون کمد و با پوشش یک‌دست لمینیت با سالن و سایر اتاق‌ها بود. این عدم وجود کمد در داخل اتاق خواب این عامل تهدید کننده را به وجود آورده بود که کاربر بر اساس نیازهای دوره‌ایی خود کمدهایی رو به فضا اضافه یا کم کند که این عمل باعث ایجاد یک فضای بدون هماهنگی در قدم اول و در دید مخاطب یک فضای کوچک و دارای خفقان را القا می‌نماید. از این رو اولین کاری که در این اتاق رقم خورد این بود که کمدها، شلف‌ها، میز تحریر و… را بر اساس نیاز پسر خانواده شخصی سازی کنیم و بر اساس موجودیت و نیاز شخص فضاها را طراحی و اجرا کنیم که این عمل همانند تصویر زیر باعث ایجاد یکدستی در فضا و القای فضای بزرگتر می‌شود. پوشش کف بنا به سلیقه پسر خانواده از نظر متریالی همچنان لمینیت باقی ماند اما از نظر طرح و رنگ بر اساس تم چوبی کمدها و شلف‌ها سازگاری اتفاق افتاد.

اتاق خواب والدین به علت بازسازی که سالهای پیش انجام پذیرفته بود اتفاق طراحی رقم نخورد صرفا پوشش کف از لمینیت به موکت و دیوار فضای تخت دارای یک باکس نور شبانه و رنگ سفید شد.

اتاق خواب دختران: شاید بشه گفت بزرگترین تغییر و بزرگترین شخصی سازی رو ما در اتاق دختران این پروژه تجربه کردیم اتاقی که به مراتب از مابقی خواب‌های این خانه کوچک‌تر بود ولی توسط دو خواهر مورد استفاده قرار می‌گرفت. وجود دو خواهر در یک اتاق به تنهایی عاملی برای کم بودن فضای کمدها و شلف‌ها هست حالا اگر بخواد یکی از خواهران فشن دیزاینر هم باشد این موضوع بسیار تشدید میشه و شرایط کمدها رو بغرنج می‌کنه به همین علت در همان جلسه اول و بازید اولیه، اولین نکته‌ایی که توسط دختران و پدر خانواده بیان گردید کم بودن فضای کمدهای این اتاق بود که با بررسی‌های تیم‌طراحی و نیاز سنجی که به عمل آمد کمد دیواری پیشین به صورت کامل جمع آوری شد و مطابق تصویر یک فضای والک-این کلوزت در اتاق خواب دختران تعبیه گردید. متریال پیشنهادی برای کمدها به صورت ترکیبی اجرا گردید پوشش درب‌ها از های گلس کرم مات و داخل کمدها از الگوی طوسی تیره پیروی می‌کرد برای شاخص شدن فضای داخل جاکفشی مطابق تصویر از رنگ سبز در طراحی استفاده گردید. پوشش کف اتاق خواب دختران بر اساس الگوی سالن اصلی و نشیمن اجرا و پیاده سازی شد. پوشش رنگ دیوارها هم بر اساس دو رنگ سفید و کرم پیاده‌سازی شد.

سرویس‌ها: در قسمت سرویس‌ها نیز از سرامیک‌های اسلب ۶۰*۱۲۰ سانتی‌متر با طیف رنگی سفید و رگه‌های طوسی کم رنگ به همراه سرامیک‌های مکمل مشکی با رگه‌های بژ براق طراحی و پیاده سازی گردید. نظر تیم طراح بر این بود در بخش‌هایی که کاربری بیشتر است از رنگ قوی‌تر و سرامیک مشکی استفاده شود و در قسمتی که فعالیت خاصی در آن بخش وجود ندارد از رنگ سفید و رگه‌های طوسی بهره‌گیری شود به همین علت در قسمت‌های نظیر کابین دوش و سرامیک پشت روشویی از همان الگوی سرامیک قوی مشکی بژ استفاده شد.

کوریدور: راه‌روی اصلی یا کوریدور در تمامی پلان‌هایی که می‌خوان فضای عمومی نظیر سالن و نشمین رو از فضاهای خصوصی مثل خواب‌ها و سرویس جداسازی کنند وجود دارد، توی این ملک هم وجود این کوردیور به علت قرار گیری ۳ خواب و ۲ سرویس از اهمیت و کاربری بالایی برخوردار است. تیم طراحی با الگو سازی مدرن در این فضا، فضای راه‌رو را برای ساکنین به صورت کاربردی بهینه‌سازی نمود. از طراحی نور در سقف و دیوارها به صورتی که نور سقف برای روشنایی عمومی این راه‌رو مورد استفاده قرار گیرد و نور دیواری مطابق تصویر برای روشنایی و جهت یابی نیمه شب که فضا با نور زیاد آلوده و مخل خواب و استراحت ساکنین نشود طراحی و اجرا گردید. فضاهای راه‌رو به علت وجود داکت‌های هوا ساز و یا سایر تأسیسات از ارتفاع سقف کمتری برخوردار هستند در این راه‌رو تیم طراحی با باز طراحی سردر ورودی راه‌رو از سمت نشیمن و تبدیل سردر صاف به حالت طاق مانند به دید کاربر ارتفاع بیشتری داد و فضای ورودی راه‌رو را با این طراحی ویژه نمود.

0

برای تجربه ی یک بازسازی موفق با تیم مووونی استودیو در تماس باشید.

۰۹۱۲۰۲۷۹۳۹۵